BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

$edek@h i2 1 PahaLa

Panassss....Panassss

Friday, January 28, 2011

~10 Kereta Termahal Abad Ini~

Assalamualaikum w.b.t…

Salam Jumaat, Salam 1 Malaysia..

CCP juz blk dari kelas pagi, so balik2 je trus online kan..
Hari ni juz nak share ckit pasal kereta idaman mamat2 kaya kat luar 2..Mesti korg tertnya2 kan kereta ap yg plg mahal n power atas muka bumi nie..? 

Kalau korang nk taw, 1931 Bugatti Royale Kellner Coupe adalah kereta yg paling mahal pernah dijual pada thn 1987 dgn harga $8,700,000. Pergh, agak2 owner yg beli kete nie toke yap la erk? Mmg dahsyat…dasattt.~

So,ni la antara kete yg paling mahal abad ni ....


10.   SSC Ultimate Aero: $740,000


Model Baru dengan kelajuan 270 mph, Spiller diperbuat dari karbon, sensor suhu dan tekanan pada body kereta ini adalah untuk mengoptimumkan keadaan semasa memandu. Memang top la…


9.   Leblanc Mirabeau: $765,000
Direka dengan 24 uji ketahanan Le Mans. Enjin V8 4,7-liter, 700 hp, dan boleh mencapai kelajuan rata-rata 230 batu / jam. Khusus dibuat untuk menempah, termasuk bagi versi sistem penghantaran bunga secara automatik. Nk hntar bunga je pown, bkn nk bw pi race..huhu



8.    Koenigsegg CCX: $1.1 Millions
Kereta ini menggunakan enjin V8 dan hanya dihasilkan 806 unit. Hanya memerlukan masa 3,2 saat untuk mencapai 100 km / jam. Top speed boleh dicapai dengan mudah adalah 245 mph…Design body mmg smart, sesuai utk bdk2 muda yg mahu kelihatan sporty…

7.   Koenigsegg CCXR : $1.3 Millions
Koenigsegg CCXR merupakan kereta mesra alam. kereta menggunakan biofuel ini, perlu hanaya 3.1saat untuk mencapai 100km/hours, dengan kelajuan 250mph..blh kate laju jg la...

6.   Maybach Landaulet: $1.4 Millions
Kereta ini adalah yang paling mahal jenama kereta dari Jerman. Landaulet adalah sedan yang paling mahal. Mobil ini mempunyai 604 HP, dengan kelajuan maksimum 155 batu / jam, dan menggunakan 12 mesin twin turbo.


5.   Lamborghini Reventón: $1.42 Millions

Belum jelas apakah ini versi lama Reventon. Hanya 20 unit yang telah dihasilkan, kereta ini dibuat menggunakan pelek aluminium hitam, seperti versi terbaru dari roadster. Dari jauh memang nmpak garang, seolah2 dtg utk membaham…auuumm~~
4. Lamborghini Reventón Roadster: $1.56 Millions
Desain mobil ini terinspirasi oleh skrin pesawat Stealth. Mobil ini menggunakan Mesin V12 650 HP. Dapat mencapai kelajuan tertinggi kereta 340kms/jam. Body agak berat kerana tubuh dibuat menggunakan bahan serat karbon.

3.   Pagani Zonda Cinque Roadster: $1.8 Millions
Hanya ada 5 unit yang sedia, dan mula dijual. Chassis diperbuat dari titanium karbon. Powered by 678 HP Mercedes AMG V12, hanya 3.4saat untuk mencapai 100 km / jam. Dapat mencapai kelajuan tertinggi 217 mph. Body carbon dan suspensi menggunakan titanium dan magnesium. Mmg style gile…

2.   Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport $2 Millions / $1.67 Millions for coupe version
The Bugatti veyron 16,4 Grand Sport 1001 menggunakan hp, mesin 16-silinder, dan telah dibangunkan sehingga tidak akan ada konsep dalam. Kelajuan boleh mencapai 217mph sehingga tahap tertinggi. Sifat cermin dengan 2,7 inci LCD. Mobil ini adalah roadster terpantas di dunia.. Mmg sape2 yg agak nk lumba 2 mmg ptt sediakan duit awal2…
1.   Koenigsegg Trevita: $2.21 Millions

Kereta ni hanya ada 3 unit sahaja atas muka bumi ni, n salah seorang pemiliknya adalah SULTAN BRUNEI..mmg dahsyat asset SULTAN BRUNEI ni sebenarnye . Koenigsegg Trevita direka berdasarkan Koenigsegg CCXR dan ditambah dengan serat karbon baru berlian berkilauan, bernama “Trevita” dalam bahasa Sweden bermaksud “tiga kulit putih”.

Tiga  mobil ini yang dilengkapi dengan bodywork Koenigsegg Diamond berkilauan Weave, dengan menggunakan sayap karbon ganda, dayung-shift, inconell sistem pembuangan, rem keramik karbon dengan ABS, sistem hidraulik mengangkat, sistem infotainment, sistem pemantauan ban, Chrono instrumen cluster dan khusus airbags. Sistem navigasi juga dikembangkan khusus hanya untuk model ini.


P/S : So, agak2 nk jd owner kete-kete nie sume, belajar la pandai2, blh jadi perdana menteri akan dtg..xpun jd mcm Dr.Rozmey..oopppss,terlebeh sudahh..;)

11 comments:

ANATI SOKI said...

follw mellow kamu sudah :) heheh
heheh.. bermimpi tingin nk jgk keta mcm tuh. heheheh

ciK LyndaWawa igUana said...

wah..=]

~CcP LuRvE cCm~ said...

thanx...yup..mudh2an,rezki kan Allah yg bagi..;)

A.B.U said...

kite dpt yg mainan pn dh kire bangga...haish

FariehanIbrahim [LBC] said...

abad nie jela mhl,
abad depan murah lar sket kot. haha! =PP

~CcP LuRvE cCm~ said...

abad dpn tah mcm mane la rpanya kan?hehehe~

mama zakuan said...

cantik tapi mahal la...jom join mama..mama follow

nadhrah said...

terbaek ahh kete dari ladang wokk..~~

fatenhjikhsan said...

helloo..name kite same la yg depan tu..owg melaka kn???same la kite melaka...otw follow kamu..

bella nabila said...

suka tengok keta memahal camgitu..ase nak menjerit jer tengok...arh!!!!!!!!!!!!!!!my car...hehe

~CcP LuRvE cCm~ said...

hehe..biasa la 2..kete mahal2 nie mmg nmpak laen mcm ckit..^^